dimarts, 13 de gener del 2009

Saltant d'Espolla















Aquestes imatges són del passat diumenge 4 de Gener, que vaig poder tornar gaudir moltíssim al retrobar-me amb companys d’afició que feia molt que no veia i també amb la Natura després d’algun temps d’inactivitat fotogràfica en aquesta disciplina.
Varem anar al saltant de Martís o d’Espolla, aprofitant que aquests dies hi saltava aigua, doncs no sempre n’hi ha. Només n’hi salta quan s’ha omplert l’estany del Clot d’Espolla. Aquesta llacuna té un caràcter intermitent, doncs actua de sobreeixidor de l’Estany de Banyoles i, al estar situat a uns 50 m. més amunt d’altitud, només s’omple quan aquest està ben ple. Quan assoleix un cert nivell, les seves aigües sobrants marxen pel Rec d’Espolla travessant el Pla de Martís i saltant pel Saltant de Martís o d’Espolla d’uns 60 m. d’alçada i segueix baixant per altres saltets més petits fins arribar al riu Fluvià uns 100 m. més avall. Una zona lacustre molt curiosa per la seva intermitència i sobretot molt coneguda per l’existència dels Triops, uns diminuts éssers prehistòrics.

5 comentaris:

  1. Són unes fotos p0recioses Pere. M'agraden sobretot la primera i la quarta. Ens ensenyant que encara ens queda algun raconet de natura "malgre tout". Gracies per deixar-nos gaudir d'elles!

    ResponElimina
  2. Ostres, són collonudes i aquest lloc fabulós !

    ResponElimina
  3. Maravillosas fotografías. Felicidades! Un saludo.

    ResponElimina
  4. Precioses fotos del salt d'Espolla. Volia passar-m'hi però per motius de feina em va ser impossible. Felicitats per aquestes meravelles.

    ResponElimina
  5. Hola Pere, ja fa temps que he descobert les teves fotografies, la veritat és que em fascina mirar-les. Molt bon treball!!!!
    Anna Sunyer

    ResponElimina

visites al blog


Estadisticas web